Projektledare VA

  • november 10th, 2023

Är du en erfaren projektledare VA som är öppen för nya utmaningar? Har du erfarenhet av att arbeta inom kommunal verksamhet? Här får du möjlighet att vara med och bygga framtidens VA-lösningar i samverkan med kunden och med stor lyhördhet för behovet.

Varför jobba hos oss?

På UNIVA blir du del av en grupp med kompetenta och nyfikna kollegor som tar stort ansvar för sitt arbete och som gillar att samarbeta och hjälpa varandra. Vi har en väletablerad teknikorganisation med spetskompetens inom VA.

Vi har lång erfarenhet av att arbeta som projektledare, projekteringsledare och byggledare i såväl traditionella utförandeentreprenader som samverkansentreprenader och utredningar. 

Vi arbetar även med detaljprojektering av VA, mark och gata samt upprättar tillhörande förfrågningsunderlag. Uppdragen kan bestå av VA- och gatuprojektering vid anslutning av fritidshusområden till kommunalt vatten och avlopp, projektering av överföringsledningar samt markprojektering för bostadsbyggande. Vi har även medverkat i flertalet samverkansuppdrag.

Vi erbjuder en flexibel arbetsmiljö där du har möjlighet att forma dina arbetsdagar i stor utsträckning med ansvar, frihet och stöd från dina kollegor. Hos oss är det viktigt att ha roligt på jobbet, och vi tror att nyckeln till detta ligger i teamarbete.

Din framtida roll

Vi söker nu dig som har flera års erfarenhet som projektledare, gärna med erfarenhet av kommunalt arbete och som tilltalas av det kundfokus, variation och innovation som präglar konsultbranschen. Till din hjälp har du engagerade kollegor med lång erfarenhet.

Som projektledare leder och ansvarar du för genomförandet av utredningar och projekt, från planering till färdig handling eller anläggning. 

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för projektens framdrift och se till att projekten genomförs enligt uppsatta mål. Du är den sammanhållande länken när det gäller dialogen med beställare, ekonomi, tidplaner, dokumentation och information. Ditt ansvar är att projekten genomförs på bästa tekniska sätt, kvalitetsmässigt och ekonomiskt.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

  • Du har sannolikt en VA- eller byggteknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper samt mångårig erfarenhet av projektledning. 
  • Det är en fördel om du har tidigare erfarenheter från bygg- ochentreprenadbranschen, samt god kunskap inom entreprenadjuridik, AMA, AB04/ABT06, ABK09 och AMA AF inklusive byggprocessens olika delar.
  • Uttrycker du dig väl på svenska i både tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.
  • Ett prestigelöst, positivt och hjälpsamt förhållningssätt.
  • God förmåga att hitta nya lösningar, utmana dig själv och se nya affärsmöjligheter som kan resultera i nya projekt.

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av att arbeta inom kommunal verksamhet.
  • Väl utvecklad förmåga att knyta nya kontakter och bygga förtroende hos kunder.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling och förhandling.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som projektledare inom anläggningsprojekt eller tex. utredningar i tidiga skeden.

Vem är du?

Som person är du självgående och kan driva projekt från utredningsskede till färdig handling eller anläggning. Vi värdesätter högt att du har förmågan att arbeta strukturerat, tar initiativ och kan analysera komplexa frågeställningar. Som projektledare, i nära samarbete med beställare och andra aktörer, ansvarar du för projektresultatet. Det är därmed viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, har goda kunskaper i svenska och uttrycker dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Sista ansökningsdag 2023-11-30

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss

Vill du höra med om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta: jobb@univa.se